Toto jedlo vyžaduje minimálnu prípravu, väčšinu práce vybaví trúba. Rýchle, chutné a zdravé jedlo.
Postup:
- Za šálku instantného cous-cous dať do väčšej keramickej misky a zaliať 1,5 šálky vriacej vody. Osoliť a prikryté nechať 15min. nabopnať. Potom odokryť a nechať vychladnúť.
- K vychladnutému cous-cousu pridať 200g hov. mletého mäsa, 1 vajíčko, 2PL zemiakového škrobu a dochutiť soľou, čiernym a grilovacím korením.
- Do ohňovzdornej misky dať 400ml rajčinovej šťavy, 100ml sladkej smotany, soľ, čierne korenie a sušený cesnak. Dobre premiešať.
- Z cous-cous zmesi pomocou rúk formovať guľky a tie klásť s odstupom do pripravenej rajčinovej šťavy. Každú guľku ešte pokvapkať pár kvapkami oleja.
- Potom nechať pri 200C piecť ca. 30min. do zlatista. Servírovať s čerstvou rukolou, posypané parmezánom.