Chutné a šťavnaté muffiny na ktoré môžete použiť jablkové pyré alebo aj jablkovú výživu. Tým sa zníži počet vajíčok v ceste s ktorých vám postačí 1ks maximálne 2. Na vrchu pasujúce k jeseni som vyrobila krém vo farbe tekvičky. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml.
Suroviny na muffiny
- 4 väčšie jablká + 2PL vody +4PL cukru alebo 1/2 šálky jablkového pyé
- 2 vajíčka
- 1 šálka kr. cukru
- 1/2 šálky oleja alebo roztopeného masla
- 1 šálka vlašských orechov posekaných na hrubo
- 1/2 šálky kakaa
- 1 šálka múky
- 2čl prášku do pečiva
- 2PL perníkového korenia
Suroviny na krém
- 1 šľahačková smotana
- 1 stužovač smotany
- 4PL pr cukru
- 50g bielej čokolády
- oranžové potravinové farbivo
- 50g mascarpone
Postup:
- Začneme prípravou pyré ak nemáme doma už hotové. Na to ošúpeme jablká, pokrájame ich na drobno a potom pridáme do hrnca spolu s trochou vody a cukru. Uvaríme 10 minút do mäkka a potom rozmixujeme na kašu a necháme vychladnúť.
- Do misky dáme vajíčka s cukrom a olejom a dobre premiešame/prešľaháme.
- Orechy posekáme na väčšie kúsky a spolus kakaom, múkou, perníkovým korením a práškom do pečiva pridáme do misky.
- Vymiesime hladké cesto.
- Cesto nanesieme do muffinových formičiek a necháme piecť pri 180C po dobu ca. 25-30 minút.
- Na krém si vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha. Medzitým si dáme nad paru zohrievať bielu čokoládu.
- Keď je šľahačká tuhá, pridáme do nej čokoládu ako aj mascarpone syr a premiešame. Na záver pridáme potravinové farbivo, ja rada používam práškové farby a vypracujeme oranžovú plnku.
- Krém nanesieme na muffiny a necháme potom aspoň hodinu oddychovať v chlade.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.