Tento spôsob prípravy sa hodí tak na plnenie preclíkov ale takisto aj na klasické žemličky či bagetky. Ako si pripravíte tieto o tom sa dočítate v tomto recepte. Ak si doma pečivo nechcete pripravovať sami, existujú už aj v mraziacich boxoch predpripravené pečivá, ktoré sa dajú doma v trúbe upiecť, aj po týchto možno siahnúť a pripraviť ich týmto chutným spôsobom.
Výsledne preclíky sú výborným jedlom najmä na cesty, či už na piknik alebo na oslavu, dajú sa ľahko transportovať a sú trvácne. Určite sa vám zachutia.
Suroviny na plnku:
- 1 balenie kyslej smotany (200g)
- 1 balenie mascarpone (250g)
- 1 vajíčko
- 100g tvrdého syru postrúhaného (gouda/eidam)
- za hrsť vnati – petržlen alebo pažítka
- 50g sušených rajčín naložených v oleji
- (prípadne klobáska či šunka)
- 1čl sučeného cesnaku
- soľ, čierne korenie, čili
Postup:
- Pečivo si pripravíme podľa základného postupu a položíme surové na plech vyložený papierom na pečenie.
- V miske si zmiešame najskôr vajíčka s kyslom smotanou a mascarpone.
- Vňať si posekáme na jemno, takisto aj sušené rajčiny (prípadne šunku či klobásku aj chceme túto pridať). Syr si postrúhame a potom všetký tieto suroviny pridáme k smotanovej zmesy.
- Premiešame a dochutíme cesnakom, soľou, čiernym korením a sušeným čili.
- Zmes potom pomocou lyžice kladieme na surové cesto, tak aby kraje pečiva/preclíka ostali bez plnky. Na jedno pečivo použijeme ca. 1,5-2 polievkové lyžice plnky.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180C ca. 20-25 minút do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.