Rýchly paprikáš z kuracích stehien

Kurací paprikáš je pokrm hotový za necelých 30 minút. Nakoľko sú stehná vykostené, je to ideálne jedlo tiež pre deti. Kdo sa rozhodne kuracie stehná vykostiť doma, bude mať z mäsa dvojaký úžitok- mäso využije na paprikáš a kosti na výrobu kuracieho vývaru.

Suroviny:

  • 8 kuracích stehien
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 PL oleja
  • 2 PL múky
  • 400ml vody
  • 150ml sladkej smotany
  • 1 PL červenej papriky
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Kuracie stehná umyjeme a osušíme (treba počítať zhruba 1 stehno na osobu).
  • Následne kuracie stehná zbavíme kože a vykostíme ich (na to narežeme pozdĺžne mäso a potom sa ho snažíme stiahnúť z kosti). Kdo si netrúfa, môže rovno kúpiť vykostené mäso zo stehien.
  • Následne mäso pokrájame na malé kocky. Tie osolíme a okoreníme čiernym korením.
  • Cibuľu pokrájame na kocky a necháme pomaly na oleji opekať do hneda. Pridáme kuracie mäso.
  • Opekáme až mäso zatiahne póry. Potom posypeme múkou ako aj červenou paprikou a zalejeme vodou. Premiešame.
  • Prikryté necháme 10-15 minút dusiť na nízkom ohni.
  • Na záver pridáme šľahačkovú smotanu a už len necháme zovrieť.

Ideálnou prílohou sú halušky, napríklad tieto jednoduché múkové halušky.

  • Ako správne pripraviť tarhoňu: Overený postup a tipy

    Kdo sa stravoval v detstve v škôlke či škole v jedálni, ten zaručené túto skvelú prílohu- tarhoňu. Ale nie každý ju vie tak pripraviť, ako chutila táto v jedálni a preto so pripravila krok za krokom postup, aby sa táto vydarila aj vám. Okrem toho nájdete tu nápady na jedlá, […]


  • Na najlepší cheesecake potrebujete len 1 kg tvarohu

    Na najlepší cheesecake potrebujete len 1 kg tvarohu

    Tento cheesecke nielen vyzerá lahodne ale aj tak chutí. Je krásne jemný a šťavnatý. Jeho príprava je výnimočne jednoduchá, netren´ba žiadne keksy či cesto na spodok, je totiž pripravovaný bez spodku. Vrch už môžete dozdobiť ako sa vám žiada, napríklad takýmito chutnými čučoriedkami.


  • Chrumkavé pečené zemiaky s čedarom a bylinkovým dipom

    Chrumkavé pečené zemiaky s čedarom a bylinkovým dipom

    Jednoduchý recept z varených zemiakov, ideálny ako príloha alebo hlavné jedlo. Varené zemiaky sa jemne roztlačia, zapečú s čedarom a posypú čerstvými bylinkami. Ideálne ako rýchla večera, snack pre celú rodinu alebo efektná príloha k mäsu.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*