Fantastické halušky bez zemiakov ako od mamy

Fantastické halušky bez zemiakov ako od mamy

Moja mama mala vždy poruke tento jednoduchý recept na halušky, ktorý nám od detstva chutil. Či už ako hlavný pokrm- zapečené s vajíčkom alebo s omáčkou,alebo ako príloha k paprikášu alebo tiež príloha do polievky- vždy rýchlo hotové a chutné.

Toto cesto je vyrobené len z hrubej múky, bez zemiakov a naozaj rýchlovka. Namiesto hrubej múky môžete tiež použiť krupicu.

Suroviny:

  • 400g hrubej múky
  • 2 vajíčka
  • 250ml vlažnej vody
  • 1/2 PL soli
  • 2 l vody (+1PL soli)
  • Trocha masla na potretie

Postup:

  • Najskôr si do širokého hrnca dáme zohrievať vodu so soľou.
  • Múku si zmiešame vo vysokej miske so soľou a vajíčkami.
  • Postupne prilievame vodu k cestu a miešame vareškou až nám vznikne vláčne cesto bez hrudiek.
  • Cesto prikryté necháme oddychovať 5-10 minút.
  • Keď voda zovrie nalejeme do haluškovača 1/2 cesta a pretlačíme ho do vody.
  • Premiešame a varíme 2-3 minúty
  • Akonáhle vyplávajú na povrch, tak ich zlejeme z vody a dáme do väčšej misky. Pridáme maslo (prípadne olej) a dobre ich premiešame.
  • Najlepšie chutia čerstvo pripravené ale bezproblémovo ich môžete skladovať aj pár dní v chladničke prípadne ich zamraziť.

Tento recept patrí do kategórie- Bezmäsité pokrmy, Prílohy.

  • Ako správne pripraviť tarhoňu: Overený postup a tipy

    Kdo sa stravoval v detstve v škôlke či škole v jedálni, ten zaručené túto skvelú prílohu- tarhoňu. Ale nie každý ju vie tak pripraviť, ako chutila táto v jedálni a preto so pripravila krok za krokom postup, aby sa táto vydarila aj vám. Okrem toho nájdete tu nápady na jedlá, […]


  • Na najlepší cheesecake potrebujete len 1 kg tvarohu

    Na najlepší cheesecake potrebujete len 1 kg tvarohu

    Tento cheesecke nielen vyzerá lahodne ale aj tak chutí. Je krásne jemný a šťavnatý. Jeho príprava je výnimočne jednoduchá, netren´ba žiadne keksy či cesto na spodok, je totiž pripravovaný bez spodku. Vrch už môžete dozdobiť ako sa vám žiada, napríklad takýmito chutnými čučoriedkami.


  • Chrumkavé pečené zemiaky s čedarom a bylinkovým dipom

    Chrumkavé pečené zemiaky s čedarom a bylinkovým dipom

    Jednoduchý recept z varených zemiakov, ideálny ako príloha alebo hlavné jedlo. Varené zemiaky sa jemne roztlačia, zapečú s čedarom a posypú čerstvými bylinkami. Ideálne ako rýchla večera, snack pre celú rodinu alebo efektná príloha k mäsu.


One Comment

  1. Pingback: Rýchly paprikáš z kuracích stehien - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*