Výborné slimáky, ktorým neodolajú malý či veľký jedáci. Na meranie vám postačí šálka s objemom 150ml.
Suroviny na cesto
- 1 šálka mlieka
- 1šálka vody
- 1 šálka bieleho jogurtu
- 1PL cukru
- 1PL soli
- ½ čerstvých kvasníc
- Ca. 1/2 balenia (500g) hl. Múky
Suroviny na plnku:
- 150ml rajčinovej šťavy
- 1 zelená paprika pokrájaná na drobno
- Za hrsť olív pokrájaných na drobno
- 1 cibuľa pokrájaná na drobno
- Soľ, cukor, čierne korenie, sušený tymián a bazalka
- 100g tvrdého postrúhaného syra
Postup:
- Najskôr pripravíme základné jogurtové cesto.
- Zatiaľ čo kysne si pripraviť plnku. Na to zmiešame rajčinovú omáčku s na jemno posekanou salímou, cibuľkou a olivami. Dochutíme korením podľa chuti.
- Keď je cesto vykysnuté, vyvaľkáme ho na obdĺžnik.
- Vrch cesta potrieme rajčinovou zmesou a posypeme všetko syrom.
- Potom cesto podĺžne zatočíme a ostrým nožíkom odrezávať z neho 0,5cm hrubé kruhy. Tie potom kladieme s odstupom na plech a necháme prikryté ešte 20 minút kysnúť.
- Necháme piecť pri 200°C ca. 25min. do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.