Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej margot rezov. Skvelá a lahodná kombinácia ktorá vyzerajá komplikovanejšie ako v skutočnosti je.
Šťavnaté rezy margot
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
4 vajíčka
1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 250ml)
2 šálky hl. múky
1 šálka vlažného mlieka + 1/2 šálky mlieka na poliatie
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie prášku do pečiva/kypriaceho prášku do pečiva
1/2 šálky mäkkého masla
4PL kakaa
50 čoko- kūskov
- Krém
200ml šľahačkovej smotany
100g tmavej čokolády
3Pl kakaa
- Okrem toho
1 Margot rezy
Postup
- V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny.
- Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku mlieka.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám.
Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo klasický plech na zákusky (33*22cm). - Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min.
Piškótu vyberieme z trúby a ešte horúcu ju polejeme rovnomerne mliekom. Potom necháme piškótu vychladnúť. - Zatiaľ, čo nám naša piškóta pečie si pripravíme si náš krém. Na to si čokoládu posekáme na drobno.
- V hrnci zohrejeme smotanu a potom ju stiahneme zo sporáka. Pridáme posekanú čokládu a kakao a miešame asi 3 minúty, až sa všetko roztopí a spolu spojí do hladkej zmesi.
- Necháme oddychovať aspoň hodinu v chlade. Potom zmes dáme do misky a mixérom ju šľaháme na najvyššom stupni ca. 5 minút, až sa objem zdvojnásobí a vytvorí hladký nadýchaný krém.
- Na vychladnutú piškótu nanesieme krém a zarovnáme ho.
- Na záver na hrubo postrúhame celú margotku a rovnomerne ju rozložíme po povrchu zákusku. Necháme aspoň hodinu oddychovať v chlade pred nakrojením.
Môj tip
- Pred strúhaním dajte Margotku na 20 minút do mrazničky, bude sa vám lahšie strúhať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.