Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina veľmi intenzívnu arómu.
Suroviny:
- 1 veľký baklažán
- 1 kuchynská cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika/čili
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 rajčiny
- cuketa
- petržlenová vňať
- 3-4PL olivového oleja
- 2PL balsamica (napríklad z hranátového jablka alebo maliny)
- soľ, čierne korenie, čili, sumak
Postup:
- Baklažán ošúpeme a pokrájame buď na plátky, ak ho chceme grilovať alebo na kocky ak opekať v panvici.
- Takisto postupujeme aj paprikou a rajčinami či cuketou.
- Potom zeleninu buď grilujeme do hnedasta alebo ju opečieme postupne v panvici na troche oleja. Pri príprave v panvici je dobré, ak zeleninu nepečiete spolu ale vždy dáte len toľko do panvici, aby bol pokrytý spodok panvice a nezabudli z času na čas pomiešať.
- Keď je zelenina hnedastá dáme do misky a polejeme ju olejom ako aj balsamicom.
- Dochutíme soľou, čiernym korením a čili ako aj pretlačeným cesnakom a potom dobre premiešame.
- Na záver pridáme petržlenovú vňať posekanú na drobno.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.