Tiramissu vhodné aj pre deti (bez surových vajíčok)

Mám rada originálne, talianské tiramissu, žial obávam sa spotrebovávať vajíčka bez tepelnej úpravy a takisto, kedže pečiem aj bez deti, nechcem alkohol v dezertoch. Tento postup na prípravu tiramissu sa zaobíde bez oboch “zrádnych” faktorov a napriek tomu chutí ako originál. Pripravujem tak tiramissu už vela rokov a na tento recept nedám dopustiť, vždy mojej rodine aj mojím návštevníkom chutí.

Suroviny:

  • 3 balenia dlhých piškót (ca. 36ks)
  • 250g mascarpone
  • 3 žĺtka
  • 50g kr.cukru
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 200ml silnej bezkofeínovej kávy alebo bylinnej kávy (Caro)
  • Mandľová esencia na pečenie
  • 50ml mlieka
  • Tmavé kakao na pečenie

Postup:

  • Najskôr si vyšľaháme smotanu do tuha. Pridáme mascarpone.
  • Žĺtka spolu s cukrom dáme do vysokej nerezovej misky a nad parou šľaháme spolu s cukrom mixérom ca. 5 minút, až sa vytvorí tuhá krémovitá zmes.
  • Keď žĺtka trochu vychladnú, zmiešame ich s mascarpone a dochutíme mandľovou esenciou.
  • Prichystáme si misu na dezert a malú misku, do ktorej dáme vychladnutú kávu.
  • Postupne namočíme každú piškótu a položíme ju na dno formy. Keď je cely spodok vyložený, zalejeme polkou mascarpone zmesy a zarovnáme povrch.
  • Opäť postup zopakujeme. Piškóty máčame do kávy, kladieme vedľa seba po celej poloche. Potom polejem mliekom a následne nanesieme zvyšnú mascarpone zmes.
  • Na záver pomocou sítka posypeme celý povrch tiramissu horkým kakaom na pečenie a takto pripravený dezert necháme najlepšie cez noc oddychovať v chladničke.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*