Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku.

Suroviny:

  • 1 veľké balenie podlhovastých piškót (ca. 24ks)
  • 1kg – ca.5ksj veľkých jabĺk
  • 150g kr. cukru
  • šťava z 1/2 citróna + 50ml vody
  • škorica
  • 1 balenie jemného tvarohu
  • 1 balenie salka
  • 1 vanilkový cukor
  • Škorica na posypanie
  • mlieko na máčanie piškót (ca. 200ml)

Postup:

  • Začneme prípravou jablkového pyré. https://recepis.sk/2022/03/14/jablkove-pyre-detska-vyziva/
  • Jablká ošúpeme, vyberieme jadierka a pokrájame na kocky.
  • Pridáme do hrnca a pokvapkáme citrónom.
  • Pridáme cukor a potom podlejeme trochou vody.
  • Hrniec privedieme do varu a potom hneď znížime na najnižšiu možnú teplotu, prikyjeme ho a necháme takto ešte 5-10 minút variť.
  • Potom jablká rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
  • Salko zmiešame s vanilkovým cukrom a tvarohom do hladkej polevy.
  • Pripravíme si obdlžníkovu nádobu, do menšej misky nalejeme mlieko a piškóty rozbalíme. Začneme vrstviť.
  • Každú piškótu najskôr trošku namočíme do mlieka a položíme takto do formy vedľa seba až bude celá forma zakrytá.
  • Nalejeme pyré a rozotrieme ho.
  • Nasleduje druhá vrstva piškót a tie polejeme potom salko-tvarohovou polevou.
  • Dáme na noc do chladu postáť. Na ďaľší deň už len pokrájame, posypejeme škoricou po vrchu a môžeme servírovať.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*