Či už k jogurtu, müsli, ovocnému šalátu alebo k ovsenej kaše, granola je vždy výbornou prílohou. Táto zmeska vločiek, orieškov či semiačkov zapečených do chrumkavej dobroty je proste vždy praktické mať po ruke a viete si ju pripraviť ľahko aj doma. Tentoraz som ju použila tiež na výrobu muffinov a pridala ho do cesta. Vďaka tomu mali muffiny malé chrumkavé miesta v ceste, proste dobrota.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1-2 jablká
- 1/2 šálka kr. cukru (šálka s objemom 300ml)
- 1/2 šálky oleja
- 3PL kakaa
- 1 šálka granole
- 1 šálka mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 pr. do pečiva
- 1 šálka hladkej múky
- 100g čokoládovej polevy
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Mlieko ako aj olej pridáme k cestu.
- Následne pridáme múku, kakao prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
- Jablko postrúhame na hrubo a pridáme k cestu ako aj krokant.
- Muffinový plech vyložíme košíčkami a do každého dáme rovnaké množstvo cesta.
- Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.