Táto polievka je doslova takou básňou na leto – nájdete v nej tak rajčiny ako aj cuketu a fazuľky, všetko plodiny, ktoré dosahujú svôj čas zberu v Auguste. Typické pre túto polievku je pridanie cestoviny. Tá má žiaľ tendenciu dosť nabopnať, preto odporúčam zvoliť čo najmenší druh cestovín.
Suroviny:
- 1 kuchynská cibuľa
- 500g rajčín
- 2PL rajčinového pyré
- 1čl čili
- 1čl oregána
- 1čl sušeného cesnaku alebo 2 strúčiky čerstvého
- 1čl kr, cukru
- 1-2 mrkvy
- 1 menšia cuketa
- 50g fazuľových lúškov
- Petrželnová vňať
- soľ, čierne korenie
- malá šálka malých cestovín
Postup:
- Cibuľu pokrájame na kocky a dáme do hrnca na troche oleja opekať. Takisto pridáme aj rajčinový pretlak a takto spolu opekáme.
- Cuketu posekáme na menšie kúsky ako aj mrkvu. Pridáme do hrnca spolu s fazuľovými lúskami.
- Rajčinu postrúhame a pridáme k zelenine.
- Dochutíme čili, oregánom, pretlačeným cesnakom, čiernym korením a soľou.
- Dolejem vodou alebo vývarom a necháme 15 minút variť.
- Potom pridáme drobné cestoviny a cukor, premiešame a varíme ešte 10 minút.
- Na záver posypeme na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.