Letná polievka minestrone

Letná polievka minestrone

Táto polievka je doslova takou básňou na leto – nájdete v nej tak rajčiny ako aj cuketu a fazuľky, všetko plodiny, ktoré dosahujú svôj čas zberu v Auguste. Typické pre túto polievku je pridanie cestoviny. Tá má žiaľ tendenciu dosť nabopnať, preto odporúčam zvoliť čo najmenší druh cestovín.

Suroviny:

  • 1 kuchynská cibuľa
  • 500g rajčín
  • 2PL rajčinového pyré
  • 1čl čili
  • 1čl oregána
  • 1čl sušeného cesnaku alebo 2 strúčiky čerstvého
  • 1čl kr, cukru
  • 1-2 mrkvy
  • 1 menšia cuketa
  • 50g fazuľových lúškov
  • Petrželnová vňať
  • soľ, čierne korenie
  • malá šálka malých cestovín

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na kocky a dáme do hrnca na troche oleja opekať. Takisto pridáme aj rajčinový pretlak a takto spolu opekáme.
  • Cuketu posekáme na menšie kúsky ako aj mrkvu. Pridáme do hrnca spolu s fazuľovými lúskami.
  • Rajčinu postrúhame a pridáme k zelenine.
  • Dochutíme čili, oregánom, pretlačeným cesnakom, čiernym korením a soľou.
  • Dolejem vodou alebo vývarom a necháme 15 minút variť.
  • Potom pridáme drobné cestoviny a cukor, premiešame a varíme ešte 10 minút.
  • Na záver posypeme na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*