Letná polievka minestrone

Letná polievka minestrone

Táto polievka je doslova takou básňou na leto – nájdete v nej tak rajčiny ako aj cuketu a fazuľky, všetko plodiny, ktoré dosahujú svôj čas zberu v Auguste. Typické pre túto polievku je pridanie cestoviny. Tá má žiaľ tendenciu dosť nabopnať, preto odporúčam zvoliť čo najmenší druh cestovín.

Suroviny:

  • 1 kuchynská cibuľa
  • 500g rajčín
  • 2PL rajčinového pyré
  • 1čl čili
  • 1čl oregána
  • 1čl sušeného cesnaku alebo 2 strúčiky čerstvého
  • 1čl kr, cukru
  • 1-2 mrkvy
  • 1 menšia cuketa
  • 50g fazuľových lúškov
  • Petrželnová vňať
  • soľ, čierne korenie
  • malá šálka malých cestovín

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na kocky a dáme do hrnca na troche oleja opekať. Takisto pridáme aj rajčinový pretlak a takto spolu opekáme.
  • Cuketu posekáme na menšie kúsky ako aj mrkvu. Pridáme do hrnca spolu s fazuľovými lúskami.
  • Rajčinu postrúhame a pridáme k zelenine.
  • Dochutíme čili, oregánom, pretlačeným cesnakom, čiernym korením a soľou.
  • Dolejem vodou alebo vývarom a necháme 15 minút variť.
  • Potom pridáme drobné cestoviny a cukor, premiešame a varíme ešte 10 minút.
  • Na záver posypeme na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Základný recept na hrnčekový kváskový chlieb

    Základný recept na hrnčekový kváskový chlieb

    V predchádzajúcich príspevkoch som vám popísala, prečo je kváskový chlieb zdravší ako kvasnicový a že kváskovanie nemusí byť komplikované ak vyskúšate moju hrnčekovú metódu. Ak ste už začali vyrábať váš kvások podľa môjho postupu tak od dňa 5-7 je kvások pripravený na pečenie. A na taký základný chlebík vám prikladám […]


  • Fantastická maková bábovka z celého maku

    Fantastická maková bábovka z celého maku

    Už od malička obľubujem mak, najmä taký domáci. Moja stará mama a neskôr aj mama pestovali vždy mak a tak boli u nás často aj makové pokrmy. Dnes už je to trochu ťažšie dopracovať sa k maku v dobrej kvalite, ale našťastie mám stále z času na čas dopĺňané zásoby […]


  • Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Pečené zemiaky z trúby s parmezánom

    Tieto pečené zemiaky na spôsob amerických zemiakov majú 2 tajné prísady, ktoré ich robia tak jedinečné chuťou. Tou jednou je postrúhaný parmezán, ktorý počas pečenia vytvorí na zemiakoch krásne chrumkavú vrstvu. A tou druhou je sušená cibuľka, krásne aromatická ale nie tak intenzívna ako čerstvá cibuľa. Naozaj skvelá príloha z […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*