Letná polievka minestrone

Letná polievka minestrone

Táto polievka je doslova takou básňou na leto – nájdete v nej tak rajčiny ako aj cuketu a fazuľky, všetko plodiny, ktoré dosahujú svôj čas zberu v Auguste. Typické pre túto polievku je pridanie cestoviny. Tá má žiaľ tendenciu dosť nabopnať, preto odporúčam zvoliť čo najmenší druh cestovín.

Suroviny:

  • 1 kuchynská cibuľa
  • 500g rajčín
  • 2PL rajčinového pyré
  • 1čl čili
  • 1čl oregána
  • 1čl sušeného cesnaku alebo 2 strúčiky čerstvého
  • 1čl kr, cukru
  • 1-2 mrkvy
  • 1 menšia cuketa
  • 50g fazuľových lúškov
  • Petrželnová vňať
  • soľ, čierne korenie
  • malá šálka malých cestovín

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na kocky a dáme do hrnca na troche oleja opekať. Takisto pridáme aj rajčinový pretlak a takto spolu opekáme.
  • Cuketu posekáme na menšie kúsky ako aj mrkvu. Pridáme do hrnca spolu s fazuľovými lúskami.
  • Rajčinu postrúhame a pridáme k zelenine.
  • Dochutíme čili, oregánom, pretlačeným cesnakom, čiernym korením a soľou.
  • Dolejem vodou alebo vývarom a necháme 15 minút variť.
  • Potom pridáme drobné cestoviny a cukor, premiešame a varíme ešte 10 minút.
  • Na záver posypeme na drobno posekanou petržlenovou vňaťou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*