Jednou z potravín, čo mám snáď vždy doma v chladničke je jemný tvaroh a jemný krémovitý syr, či kyslá smotanu. Prečo? Keď už aj nie pre varenie či pečenie, tak na prípravu rýchlych pomazánok či dipov, ktoré sa u nás vždy jedia o sto šesť či už mojími deťmi alebo našímim návšetvníkmi. Vyskúšajte tento super rýchly dip vhodný či už na chutné maškrtenie slaných krekrov alebo zeleninky. Skvelý letný snack.
Suroviny:
- 250g jemného tvarohu
- 200g jemného krémovitého syru (mascarpone, ricotta alebo lučina)
- 2 strúčiky cesnaku
- pažítka alebo jarná cibuľka
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Do misky si dáme tvaroj spolu s jemným krémovitým syrom.
- Pridáme roztlačené cesnakové strúčiky, soľ a čierne korenie a dobre premiešame.
- Následne posekáme pažítku či jarnú cibuľku na jemno a takisto pridáme k dipu. Premiešame.
- Nanesieme na hlbší tanier a okolo umiestníme slané krekry alebo na krúžky pokrájanú zeleninu – napríklad uhorky.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.