Jednoduchý dip ako občerstvenie pre nečakanú návštevu

Jednou z potravín, čo mám snáď vždy doma v chladničke je jemný tvaroh a jemný krémovitý syr, či kyslá smotanu. Prečo? Keď už aj nie pre varenie či pečenie, tak na prípravu rýchlych pomazánok či dipov, ktoré sa u nás vždy jedia o sto šesť či už mojími deťmi alebo našímim návšetvníkmi. Vyskúšajte tento super rýchly dip vhodný či už na chutné maškrtenie slaných krekrov alebo zeleninky. Skvelý letný snack.

Suroviny:

  • 250g jemného tvarohu
  • 200g jemného krémovitého syru (mascarpone, ricotta alebo lučina)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • pažítka alebo jarná cibuľka
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Do misky si dáme tvaroj spolu s jemným krémovitým syrom.
  • Pridáme roztlačené cesnakové strúčiky, soľ a čierne korenie a dobre premiešame.
  • Následne posekáme pažítku či jarnú cibuľku na jemno a takisto pridáme k dipu. Premiešame.
  • Nanesieme na hlbší tanier a okolo umiestníme slané krekry alebo na krúžky pokrájanú zeleninu – napríklad uhorky.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*