Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?
Čučoriedky
Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, fosfor a draslík.
Biely mak
Biely mak má orechovú chuť a je obľúbenou prísadou do pečiva, kde sa niekedy používa ako náhrada orechov.
Za studena lisovaný olej získaný z bieleho maku je vysokokvalitným kulinárskym olejom a vhodnou zložkou výrobkov na starostlivosť o pleť. Pokožka je po ňom veľmi hladká, ľahko sa vstrebáva a príjemne sa nanáša.
Karfiol
Biely karfiol je najobľúbenejšou komerčnou odrodou, ale existujú aj oranžové, fialové, zelené a žlté odrody. Všetky odrody obsahujú rovnaké množstvo živín, líšia sa na základe typu a koncentrácie prítomného farbiva.
Salsa
Salsa pochádza od starých Mayov, Aztékov a Inkov z oblastí Strednej a Južnej Ameriky už z roku 1500. Salsa sa najčastejšie používa v mexických jedlách. Môže sa podávať k mäsu a morským plodom, ako príloha alebo ako dip ku kukuričným lupienkom.
Kôpor
Kôpor je odvodený od starobylého severského slova “dylla”, čo znamená upokojovať alebo utišovať.
Rastlina pochádza z juhovýchodnej Európy a západnej Ázie a dnes ju možno nájsť v mnohých krajinách vrátane USA.
Zdroj: Internet
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.