Krémová pórová polievka

Chutná a jednoduchá polievka na jtorú sa používa najm§ biela časť póru.

Suroviny:

  • 2 póry (biela časť)
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 2l vody alebo vývaru
  • soľ, čierne korenie, drtená rasca
  • 100ml sladkej smotany
  • čerstvé bylinky – tyminán, oregano, petržlenová a zelerová vňať (celkovo asi za šálku)

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na drobno a dáme opekať do hrnca do zlatista.
  • Medzitým si pór pokrájame na väčšie kusy.
  • Pridáme k cibuli a ďalej spolu pražíme na nízskom ohni po dobu pečieme 10 minúť, až začne dostávať pór hnedasté miesta (tieto dodajú polievku chutnú grilovaciu arómu).
  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme do hrnca.
  • Potom zalejeme zeleninu vodou alebo vývarom.
  • Osolíme, okoreníme čierným korením a rascou a necháme prikryté variť 25 minút na nízskom ohni.
  • Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom a prilejeme smotanu.
  • Bylinky si posekáme na jemno a pridáme k polievke.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*