Jednoduché šťavanté lievance. Vznikli v podstate z iniciatívy môjho manžela, ten mi stále rozprával o lievancoch jeho mamy, v ktorých boli jablká v ceste, teda nie ako plnka, tak mi to nedalo a musela som vyskúšať aj ja.
Suroviny:
- 2 jablká
- 2 vajíčka
- 1/2 hrnček cukru
- 1/3 hrnčeka oleja
- 1/2 hrnčeka biely jogurt
- 1 hrnčeka hl. múky
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
Postup:
- Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do penista. Prilejeme olej a jogurt opäť prešľaháme.
- Na záver pridáme suché položky – soľ, vanilkový cukor, prášok do pečiva a múku. Vypracujeme vláčne cesto.
- Jablká postruháme na jemno a pridáme k cestu.
- To prikryjeme a necháme hodinu v chladničke oddychovať.
- Panvicu nahrejeme a potrieme olejom. Naberieme za malú naberačku cesta a nalejeme ju na horúcu panvicu.
- Oheň hneď znížime a potom na lievanec nanesieme ovocie (ca. 5-6ks na lievance). Pomaly opečieme z jednej strany do chrumkava, potom otočíme a pečime aj z druhej strany do zlatista.
- Podávame posypané práškovým alebo škoricovým cukrom.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.