Minule ma inšpiroval jeden indický recept na prívarok zo šošovice, ale tentoraz z tej červenej. Ja som použila na zjemnenie chuti sladkú smotanu, ale kdo chce trochu exitickejšiu chuť, môže použiť aj kokosové mlieko.
Ako príloha sa výborne hodia kysnuté chlebíky robené v panvici. Postup nájdete tu.
Suroviny:
- 1 šálka červenej šošovice
- 1 kuchynská cibuĺa
- 150ml šľahačkovej smotany
- 1 čl korenia kurkuma
- soľ, čierne korenie, sumak korenie, kumín
- 2PL hl.múky, 3PL vody na zátrepku
- voda
Postup:
- Cibuľu pokrájame na drobno a necháme opekať v panvici do zlatista. Pridáme kurkumu.
- Šošovicu si dobre umyjeme vo vode a potom ju pridáme k cibuľke.
- Zalejeme 2 šálkami vody a dochutíme soľou a čiernym korením, prípadne korením sumak.
- Necháme zovrieť a potom varíme 20 minút do zmäkkutia šošovice na miernom ohni.
- Dochutíme smotanou a pridáme zátrepku z múky a vody a kdo chce, pridá na drobno posekaný koriander alebo petržlenovú vňať.
Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?
Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.
Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.