Tento výborný šalát sa výborné hodí v zimnom období k mäsovým či zeleninovým pokrmom. Takisto výborná príloha ku grilovanému mäsu. Väčšinou je založený na ťažkom majonézovom dresingu, pred rokmi som však vyskúšala tento jogurtový dresing a inak už ani nerobím.
Na dresing potrebujete:
- 250ml bieleho jogurtu
- 3PL majonézy
- 1PL kr. cukru
- soľ
- čierne korenie
Postup:
- 1/2 hlávky bielej kapusty posekáme na tenučko. Najlepšie je ponechať túto robotu kuchynskému robotovi.
- Kapustu odložíme stranou do väčšej misky. Posypať soľou a rukami premiešať a kapustu trochu potlačíme, tak sa lepšie spojila so soľou.
- 3 veľké mrkvy postrúhme na hrubo ako aj 1-2 jablká (bez šupky). Pridáme ku kapuste.
- Jogurt, majonézu, cukrom a čierne korenie dáme najlepšie do zaváraninového poháru. Ten dobre uzavrieme viečkom a miešame/trasieme, až sa všetky zložky dobre prepoja.
- Dresing vylejeme na zeleninu, dobre spolu premiešame a najlepšie aspoň pol dňa pred servírovaním necháme stáť v chlade.
- Kdo chce môže servírovať posypané posekanými vlašskými orechmi.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: