Kapustový Cole Slaw šalát

Tento výborný šalát sa výborné hodí v zimnom období k mäsovým či zeleninovým pokrmom. Takisto výborná príloha ku grilovanému mäsu. Väčšinou je založený na ťažkom majonézovom dresingu, pred rokmi som však vyskúšala tento jogurtový dresing a inak už ani nerobím.

Na dresing potrebujete:

  • 250ml bieleho jogurtu
  • 3PL majonézy
  • 1PL kr. cukru
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

  • 1/2 hlávky bielej kapusty posekáme na tenučko. Najlepšie je ponechať túto robotu kuchynskému robotovi.
  • Kapustu odložíme stranou do väčšej misky. Posypať soľou a rukami premiešať a kapustu trochu potlačíme, tak sa lepšie spojila so soľou.
  • 3 veľké mrkvy postrúhme na hrubo ako aj 1-2 jablká (bez šupky). Pridáme ku kapuste.
  • Jogurt, majonézu, cukrom a čierne korenie dáme najlepšie do zaváraninového poháru. Ten dobre uzavrieme viečkom a miešame/trasieme, až sa všetky zložky dobre prepoja.
  • Dresing vylejeme na zeleninu, dobre spolu premiešame a najlepšie aspoň pol dňa pred servírovaním necháme stáť v chlade.
  • Kdo chce môže servírovať posypané posekanými vlašskými orechmi.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *