Tento výborný šalát sa výborné hodí v zimnom období k mäsovým či zeleninovým pokrmom. Takisto výborná príloha ku grilovanému mäsu. Väčšinou je založený na ťažkom majonézovom dresingu, pred rokmi som však vyskúšala tento jogurtový dresing a inak už ani nerobím.
Na dresing potrebujete:
- 250ml bieleho jogurtu
- 3PL majonézy
- 1PL kr. cukru
- soľ
- čierne korenie
- 2PL uhorkovej štavy
Postup:
- 1/2 hlávky bielej kapusty posekáme na tenučko. Najlepšie je ponechať túto robotu kuchynskému robotovi.
- Kapustu odložíme stranou do väčšej misky. Posypeme soľou a rukami premiešme. kapustu trochu potlačíme, tak sa lepšie spojila so soľou.
- 3 veľké mrkvy postrúhme na hrubo ako aj 1-2 jablká (bez šupky). Pridáme ku kapuste.
- Jogurt, majonézu, uhorkovú šťavu, cukor a čierne korenie dáme do misky alebo zaváraninového poháru. Ten dobre uzavrieme viečkom a miešame/trasieme, až sa všetky zložky dobre prepoja.
- Dresing vylejeme na zeleninu, dobre spolu premiešame a najlepšie aspoň pol dňa pred servírovaním necháme stáť v chlade.
- Kdo chce môže servírovať šalát posypaný vlašskými orechmi.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]