Kapustový šalát “Cole Slaw” ako od KFC

Tento výborný šalát sa výborné hodí v zimnom období k mäsovým či zeleninovým pokrmom. Takisto výborná príloha ku grilovanému mäsu. Väčšinou je založený na ťažkom majonézovom dresingu, pred rokmi som však vyskúšala tento jogurtový dresing a inak už ani nerobím.

Na dresing potrebujete:

  • 250ml bieleho jogurtu
  • 3PL majonézy
  • 1PL kr. cukru
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2PL uhorkovej štavy

Postup:

  • 1/2 hlávky bielej kapusty posekáme na tenučko. Najlepšie je ponechať túto robotu kuchynskému robotovi.
  • Kapustu odložíme stranou do väčšej misky. Posypeme soľou a rukami premiešme. kapustu trochu potlačíme, tak sa lepšie spojila so soľou.
  • 3 veľké mrkvy postrúhme na hrubo ako aj 1-2 jablká (bez šupky). Pridáme ku kapuste.
  • Jogurt, majonézu, uhorkovú šťavu, cukor a čierne korenie dáme do misky alebo zaváraninového poháru. Ten dobre uzavrieme viečkom a miešame/trasieme, až sa všetky zložky dobre prepoja.
  • Dresing vylejeme na zeleninu, dobre spolu premiešame a najlepšie aspoň pol dňa pred servírovaním necháme stáť v chlade.
  • Kdo chce môže servírovať šalát posypaný vlašskými orechmi.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*