Jednoduché kysnuté cesto pripravené netradične len so zeleninou. Chutná alternatíva ku klasickej pizzi.
Suroviny cesto:
- 500g polohrubej múky
- 20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások
- 30g (rastlinného) masla
- ca. 150ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
- soľ
Suroviny plnka:
- 100g syru halloumi
- 2 rajčiny
- 1 baklažán
- 1 cibuľa (šalotka)
- 1 červená paprika kápia
- soľ, čierne korenie, sušené čili
- sušený cesnak
- čerstvé bylinky podľa chuti – ja používam tymián, petržlen a bazalku
Postup:
- Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a pripravíme si kvások.
- Mlieko si nahrejeme, pridáme maslo a pomiešame až sa maslo roztopí. Necháme vychladnúť.
- Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s maslom a miesime aspoň 10 minút, až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
- To zakryté necháme hodinu kysnúť. Potom ho rozdelíme na 8 kusov a tie rozvaľkáme na obdžnik. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Syr halloumi pokrájame na plátky a tie postupne na troche oleja opečieme na panvici až dostane zlatistú farbu.
- Baklažán pokrájame aj so šupkou na pláty. Takisto papriku a rajčiny pokrájame na väčšie kusy (zámerne dávam väčšie kusy lebo tieto sa lepšie jedia).
- V širokej panvici alebo vo woku nahrejeme trochu oleja. Keď je olej horúci, znížime trochu teplotu. Potom opečieme najskôr baklažán, pri pečení ich otočíme hneď ako mu zhnednú strany. Osolíme, ochutíme sušeným cesnakom a odložíme stranou.
- Papriku a cibuľu dáme takisto do panvice a krátko opečieme. Tieto sú rýchlo hotové. Akonáhle dostane cibuľka zlatistú farbu dochutíme soľou, čiernym korením a čili.
- Následne zeleninu vrstvíme v obmenách na pripravené cesto – baklažán, pláty rajčiny, pláty papriky a kúsky cibuľky obmieňame so syrom halloumi. Povrch posypeme bylinkami.
- Takto pripravené cesto dáme pri 200C piecť na dobu ca. 25 minút do chrumkava.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.