Keď vonku sa dni začínajú skracovať a takisto prevažuje sychravé počasie, je najlepším liekom na zlepšenie nálady a zohriatie teplá polievka. Táto krémovitá tekvicová polievka je nielen jednoduchá na prípravu ale tiež chutí fantasticky napriek veľmi rýchlej príprave. Výborná na zohriatie a posilnenie imunity.
Suroviny:
- stredne veľká tekvica – hokkaido alebo maslová (ca. 500g)
- 1 veľká kuchynská cibuľa
- 1 malá šálka červenej šošovice
- 3 zemiaky
- 2,5l vody
- 1 PL kari korenia
- soľ, čierne korenie, kmín
- 1čl citrónovej šťavy
Postup:
- Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Necháme piecť v hrnci na nízskom ohni do hnedasta.
- Medzitým si umyjeme šošovicu, ošúpeme zemiaky a ošúpeme a pokrájame tekvicu.
- Keď je cibuľa zlatistá, pridáme zemiaky, šošovicu a tekvicu a zalejeme všetko vodou.
- Dochutíme kari korením, soľou, čierny korením a kmínom.
- Necháme zovrieť a potom v uzavretom hrnci na nízskom ohni varíme 20 minút.
- Na záver polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a dochutíme trochou octa alebo citrónovej šťavy.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.