Jednoduchá poleva na tortu zo salka- salko ganache

Asi každý kdo už piekol tortu siahol po poleve ganache. Zmes smotany a čokolády je proste zaručená klasika. Ja som ale minule skúsila vyrobiť polevu zo salka a táto ma veľmi milo prekvapila. Nebola taká tekutá ako ganache, skôr mala krémovitú konzistenciu, ale super sa s ňou pracovalo a tiež držala skvelo tvar. Takže ak budete mať po ruke trochu kondenzovaného mlieka, odporúčam vyskúšať.

Na tortu som použila môj obľúbený hrnčekový recept na čokoládovú piškótu.

Suroviny:

  • 50ml salka
  • 100g tmavej čokolády
  • 4 PL cukru
  • 50g masla

Postup:

  • Do hrnca nalejeme salko a maslo a necháme ich zohriať.
  • Keď sú horúce hneď odoberieme z ohňa.
  • Čokoládu posekáme na drobno a potom pridáme do hrnca k salku spolu s cukrom.
  • Miešame až sa čokoláda pekne roztopí (na to postačí teplota salka, netreba už nič variť) a poleva dostane jednoliatu hladkú konzistenciu.
  • Potom ju už len nanesieme na tortu či muffiny a necháme tuhnúť v chladničke aspoň na hodinu.

Môj tip

Ak pripravíte dvojnásobné množstvo, môžete ju takisto použiť ako plnku medzi pláty torty.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*