Chuť jabĺk a maku ako aj jabĺk a tvarohu spolu krásne harmonizuje. Tak ma napadlo obe chute spojiť do tohto chutného nenáročného koláču na ktorý vám postačí jedna miska, hrnček s objemom 250ml a 1 tortová forma (priemer 24 alebo 26cm)
Suroviny na jablkovú časť:
- 3 jablká + pár kvapiek citrónovej šťavy
- 3 vajíčka
- 0,5 šálky kr. cukru
- 1 šálka roztopeného masla alebo margarínu
- 1 vanilkový cukor
- 1 šálka mlieka (rastlinného mlieka)
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 šálka maku (v celku, nepomletého)
- 1,5 šálky hladkej múky
Suroviny na tvarohovú časť:
- 1 šálka mlieka + 5 PL mlieka
- 1 vajce
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 1 balenie (500g) jemného tvarohu
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1/2 šálky práškového cukru
- kôra z citróna
Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 160C.
- Najskôr si priravíme jabkovú vrstvu. Na to najskôr postrúhame jablká na hrubo a pokvapkáme ich trochou citrónovej šťavy aby neznhnedli.
- Potom si v miske vyšľaháme vajíčka s cukrom. Pridáme mlieko a roztopené maslo. Premiešame.
- Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, vanilkvá cukor, mak a múku a všetko dobre premiešame.
- Tortovú formu si vymastíme a nalejeme do nej polovičku cesta. Na to poukladáme rovnomerne postrúhané jablká a tie zalejeme zvyšným cestom. Zarovnáme povrch.
- Takto pripravný koláč dáme na 30 minút piecť do našej predhriatej rúry až sa vrch koláča uzavrie a stuhne.
- Medzitým si dáme do hnrca mlieko a necháme ho zohrievať. V miske si zmiešame 5 lyžíc mlieka s pudinogovým práškom a vanilkovým cukrom.
- Keď mlieko zovrie, prilejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý puding. Ten necháme krátko chladnúť.
- Medzitým si zmiešame tvaroh s vajíčkom a citrónovou kôrou. Pridáme pudingovú zmes a premiešame.
- Po 30 minútach pečenia nanesieme na koláč a zarovnáme. Necháme ešte spolu piecť po dobu 20 minút.
- Pred vybranín z formy a nakrojením necháme dôkladne vychladnúť.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?
-
Šťavnaté rezy Margot
Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]