Chuť jabĺk a maku ako aj jabĺk a tvarohu spolu krásne harmonizuje. Tak ma napadlo obe chute spojiť do tohto chutného nenáročného koláču na ktorý vám postačí jedna miska, hrnček s objemom 250ml a 1 tortová forma (priemer 24 alebo 26cm)

Suroviny na jablkovú časť:
- 3 jablká + pár kvapiek citrónovej šťavy
- 3 vajíčka
- 0,5 šálky kr. cukru
- 1 šálka roztopeného masla alebo margarínu
- 1 vanilkový cukor
- 1 šálka mlieka (rastlinného mlieka)
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 šálka maku (v celku, nepomletého)
- 1,5 šálky hladkej múky
Suroviny na tvarohovú časť:
- 1 šálka mlieka + 5 PL mlieka
- 1 vajce
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 1 balenie (500g) jemného tvarohu
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1/2 šálky práškového cukru
- kôra z citróna

Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 160C.
- Najskôr si priravíme jabkovú vrstvu. Na to najskôr postrúhame jablká na hrubo a pokvapkáme ich trochou citrónovej šťavy aby neznhnedli.
- Potom si v miske vyšľaháme vajíčka s cukrom. Pridáme mlieko a roztopené maslo. Premiešame.
- Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, vanilkvá cukor, mak a múku a všetko dobre premiešame.
- Tortovú formu si vymastíme a nalejeme do nej polovičku cesta. Na to poukladáme rovnomerne postrúhané jablká a tie zalejeme zvyšným cestom. Zarovnáme povrch.
- Takto pripravný koláč dáme na 30 minút piecť do našej predhriatej rúry až sa vrch koláča uzavrie a stuhne.
- Medzitým si dáme do hnrca mlieko a necháme ho zohrievať. V miske si zmiešame 5 lyžíc mlieka s pudinogovým práškom a vanilkovým cukrom.
- Keď mlieko zovrie, prilejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý puding. Ten necháme krátko chladnúť.
- Medzitým si zmiešame tvaroh s vajíčkom a citrónovou kôrou. Pridáme pudingovú zmes a premiešame.
- Po 30 minútach pečenia nanesieme na koláč a zarovnáme. Necháme ešte spolu piecť po dobu 20 minút.
- Pred vybranín z formy a nakrojením necháme dôkladne vychladnúť.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]