Ako dieťa som mala túto polievku uschovanú v pamäti, že sme ju pripravovali počas leta. Minule som si na ňu spomenula ako som zbierala mladé fazuľky v celku, teda lúsky, u mojej mamy v záhrade a rozhodla som sa si túto polievku opäť dopriať. Je krásne lahodná a osviežujúca a pre mňa ostane spojená v spojitosti s letnými prázdninami u mojej starej mamy.
Suroviny:
- 500g mladých fazuliek (bielych alebo zelených)
- 5-6 zemiakov
- 2l vody/vývaru
- 1 kocka cukru
- soľ, čierne korenie, rasca, 1 bobkový list
- 100 ml sladkej smotany (alebo rastlinnej smotany) + 2PL zemiakového škrobu
- 1-2čl octu
- čerstvý kôpor
Postup:
- Fazuľky umyjeme a odkrojíme im konce. Potom zvyšok lúsku pokrájame na ca. 3 mm hrubé kúsky.
- Fazuľové lúsky zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme na drobno pokrájané zemiaky, osolíme, pridáme drtenú rascu a bobkový list a necháme variť na 20 minút.
- Následne pridáme cukor a čierne korenie.
- V mlieku si dobre roztrepeme zemiakový škrob (alebo hladkú múku) a zmes prilejeme cez sítko k polievke.
- Za miešania necháme zovrieť. Na záver dochutíme na jemno pokrájaným kôprom a podľa chuti 1-2čl octu.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.