Jemné štavnaté mäso v kombinácii s krémovitou omáčkou s jemnou čerstvou príchuťou a arómou citrónu. Výborná kombinácia.
Postup:
- 500g morčacieho mäsa umyť, pokrájať na pásiky a osoliť soľou, čierným korením a grilovacím korením ako aj sušeným čili. Potom obaliť v 2Pl zemiakového škrobu.
- 1 cibuľu pokrájať na pásiky, opražiť na oleji a pridať mäso. Spolu opražiť pokiaľ sa mäso nezačne lepiť na dno hrnca a zaliať 500ml vody. Potom prikryté dusiť do mäkka (ca.20min).
- 100ml sladkej smotany zmiešať s 1žĺtkom a štavou z ½ citróna. Priliať do mäsovej štavy a za miešania nechať zovrieť.
Ako príloha sa hodí napríklad ryža alebo zemiaková kaša. Ja som urobila ryžu so zelenou šošovicou a k tomu dusenú zelenú zeleninu.