Lahodný černicový zákusok s tvarohom, hrnčekový recept

V záhrade mám teraz absolútny prebytok černíc, tak som hľadala chutný spôsob ako ich využiť.

Suroviny:

  • 3 vajcia
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 šálka roztopeného masla (150g)
  • 1,5 šálky hladkej múky
  • 100ml mlieka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 balenie drtenej želatíne
  • 2 šálky (ca.300g) čerstvých černíc
  • Šťava z 1 citróna + 3 PL cukru
  • 1 balenie jemného tvarohu (250g)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Maslo roztopíme a necháme ho vychladnúť. Pridáme k vajíčkam ako aj mlieko, prášok do pečiva a múku.
  • Vypracujeme vláčne cesto a to nalejeme do vymastenej formy na pečenie, ja som použila plech s 33*25cm.
  • Pečieme pri 160C po dobu 35 minút do zlatista. Potom necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
  • Do hrnca dáme šťavu z citróna a vysypeme želatínu. Necháme 5min. nabopnať. Potom hrniec krátko umiestnime nad oheň a necháme pomaly za stáleho miešania zohrievať, až sa želatína zmení na tekutinu.
  • Nahriať treba hrniec len krátko, želatína sa nesmie variť len nahriať.
  • Medzitým si vo vysokej miske zmiešame tvaroh a sladkú smotanu spolu s cukrom.
  • Za 1 lyžicu zmesi odoberieme a dáme k roztopenej želatíne. Dobre premiešame a potom vlejeme celú želatínovú zmes do salko-zmesy (vďaka tomuto kroku sa zabráni vytvoreniu hrčiek). Dôkladne premiešame.
  • Za hrsť černíc rozmixujeme ponorným mixérom a potom prepasírujeme cez sítko. Pridáme k tvarohovej zmesi. Potom ho nanesieme na cesto a necháme stuhnúť.
  • Zvyšné černice nanesieme na vrch zákusku.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*