Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty.
Suroviny:
- 300g kuracích pŕs
- 1 kuchynská cibuľa
- 1 rajčina
- 250ml vody/vývaru
- 500g roztlačených uvarených zemiakov/zemiakovej kaše
- 2PL zemiakového škrobu
- soľ
- čierne korenie
- 1čl majorán sušený
- 1čl sušený cesnak
- 100ml sladkej smotany
- bylinky – petržlenová vňať
Postup
- Zašneme prípravou kuracích pŕs. Tieto pokrájame na menšie kusy a ochutíme soľou, čiernym korením a sušeným censnakom.
- Panvicu nahrejeme a pridáme kuracie prsia, zprudka na vysokom ohni opečieme.
- Cibuľu pokrájame na prúžky a takisto pridáme ku kuracím prsiam.
- Rajčinu ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme ku kuracím prsiam. Podlejeme vodou a zakryté necháme na nízskom ohni dusiť.
- Medzitým si pripravíme zemiakové knedlíky. Na to len zmiešame zemiakovú kašu so zemiakovým škrobom, pridáme štipku soli a premiešame. Rukamy tvarujeme z cesta malé guľky.
- Tieto potom pridáme ku kuraciemu mäsu a necháme ešte 5-10 minút spolu variť.
- Na záver už len pridáme sladkú smotanu a povrch posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.