Nechce sa vám piecť ale máte chuť na niečo sladké? Tieto rezy sú rýchlo hotové, len na ich odstátie sa človek musí vyzbrojiť trochou trpezlivost. Chutia proste neskutočne dobre, že sa tažko na ne čaká. Jemná jablková plnka a k tomu karamelová poleva na vrchu, to je proste jedna báseň.
Suroviny:
- 200g dlhých piškót alebo maslových keksíkov – kdo chce môže časť keksikov nahradiť mandľovými keksíkami
- 1kg jabĺk
- 50g kr. cukru
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 150ml vody
- 1 vanilkový cukor
- 4PL kr. cukru
- 50g masla
- 150ml šľahačkovej smotany
- potravinová fólia
Postup:
- Začneme prípravou jabĺk. Na to jablká ošúpeme a pokrájme na malé kocky. Dáme do hrnca.
- Pridáme cukor, vanilkový cukor a vodu (za 3PL vody si odložíme stranou) a necháme variť 10 minút do mäkka.
- Medzitým si v miske zmiešame zvyšnú vodu s pudingom a po 10 minútach varenia prilejeme zmes k jablkám a necháme jablkovú plnku zhustnúť za miešania. Potom necháme zmes mierne vychladnúť.
- Na karamel dáme do hrnca cukor topiť spolu s 1PL vody až začne hnednúť. Medzitým si zohrejeme smotanu s maslom.
- Akonáhle začne cukor hnednúť, prilejeme teplú smotanu aj s maslom a necháme krátko povariť až vznikne krásne leská karamelová poleva.
- Už len vrstvíme. Do nádoby (optimálne je nájsť takú do ktorej dobre pasujú piškóty, teda obdĺžnikovú) najskôr dáme na spodok potravinovú fóliu tak, aby prečnievala cez okraje formy. To nám uľahčí vyberanie zákusku z formy.
- Následne dáme prvú vrstu piškôt, ktoré položíme tesno vedľa seba a na to nanesieme polovičku jablkovej zmesi. Zarovnáme.
- Dáme opäť piškóty, zvyšné jablká a na to položíme buď zvyšné piškóty alebo mandľové keksíky (ak chcete dodať dodatočnú chuť a arómu).
- Vrchnú vrstvu polejeme karamelovou polevou a necháme aspoň 2 hodiny postáť v chlade aby sa piškóty nabopnali tekutinou. Ešte lepšie je však ich nechať postáť cez noc, popravde ale na to chýbala v mojej rodine proste sila vôle, vyzeralo to príliš pôvabne ?.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.