Cukríkový koláč pre princezné s bielou čokoládou

Cukríkový koláč pre princezné s bielou čokoládou

Moja dcérka je typické dievča čo má rada lesklé, farebné veci a tiež má rada pastelové farby. Tak som jej ponúkla pripraviť na narodeniny takýto farbený cukríkový koláč a nielen že mi pomáhala pri príprave (a ochutnávke) ale bola aj z neho unesená. Povedala, že je to koláč pre princezny, tak som mu to meno ponechala. Tentoraz som pripravovala koláč v menšej forme (30*30cm), kdo chce robiť na veľký plech použije dvojnásobné množstvo.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 50g posekanej bielej čokolády + 100g roztopenej bielej čokolády
  • 125g masla izbovej teploty
  • 100g cukru
  • 200g múky (hladkej alebo polohrubej)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 70ml mlieka (alebo ovseného mlieka)
  • 3 PL cukrových ozdobných cukríkov

Suroviny na plnku:

  • 150ml šľahačkovej smotany
  • 50g masla
  • 100g bielej čokolády
  • 2 PL práškoeho cukru
  • 5-6 PL cukrových ozdobných cukríkov

Postup:

  • Začneme prípravou čokolády. Do menšieho hrnca si dáme zohrievať vodu, nad to postavíme nerezovú nádobu do ktorej dáme posekanú čokoládu (100g), mlieko a maslo a necháme túto zmes roztopiť nad parou. Po roztopení necháme mierne vychladnúť.
  • Trúbu si predhrejeme na 170C.
  • Na cesto si vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme zmes z čokolády a mlieka ako aj preosiatú múku a prášok do pečiva. Premiešame.
  • Potom pridáme posekané čokoládové kúsky a cukrové ozdobné cukríky a tieto opatrne primiešame k cestu.
  • Formu na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a nalejem do nej cesto. Necháme ho piecť po dobu ca. 35 minút. Potom ho necháme vychladnúť.
  • Na plnku si do hrnca dáme nahriať smotanu s maslom a potom odoberieme z ohňa. Pridáme na drobno posekanú bielu čokoládu a miešame až do roztopenia.
  • Zmes nanesieme na vychladnutý koláč a výdatne ho po povrchu posypeme cukríkami.
  • Takto pripravený necháme ca. hodinu v chlade stuhnúť predtým než ho nakrojíme.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*