Ak máte chuť na chutnú večeru s ázijskou arómou, tak nemusíte íst do čínskej reštiky. Takúto dobrotu si viete pripraviť doma za 20 minút. Ideálne použite na pečenie wok, ak máte, ale aj väčšia panvica splní svoju úlohu. Ideálnou prílohou sú napríklad ryžové rezance alebo ryža.
Suroviny:
- 1 Pak Choi kapusta
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 chilli
- 2 menšie papriky – červená a žltá
- 2 mrkvy
- paradajkový pretlak
- 2 PL sójovej omáčky
- citrónová šťava
- 1 PL sézamu
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Všetku zeleninu dôkladne umyte. Pak Choi nakrájajte na kúsky, pričom listy odložte bokom na neskôr. Cibuľu, cesnak, čili a papriku nasekajte nadrobno a mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké pásiky.
- Rozohrejte wok alebo veľkú panvicu na stredne silnom ohni a pridajte lyžicu oleja.
- Keď je olej horúci, pridajte nasekaný cesnak, cibuľu a čili. Smažte asi 30 sekúnd, kým sa nerozvonia.
- Do woku pridajte nakrájanú papriku a mrkvu. Smažte asi 3-4 minúty, kým zelenina mierne nezmäkne, ale zostane chrumkavá.
- Zeleninu odsuňte na stranu woku a vytvorte uprostred priestor. V prípade potreby pridajte ešte trochu oleja a potom prilejte paradajkový pretlak.
- Zeleninu a paradajkový pretlak spolu vo woku premiešajte. Pridajte sójovú omáčku, citrónovú šťavu a sezamové semienka. Dobre premiešajte.
- Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti. V prípade potreby korenie upravte.
- Na záver pridajte už len pak choi listy a môžete servírovať.
Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.
Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.
Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.