Láska ide cez žalúdok, veď to poznáte. Ale to neznamená, že musíte stát hodiny v kuchyni a vypekať 5-poschodovú tortu, Tieto jednoduché banánové lievance si pripravíte rýchlo v panvici a všetko, čo budete potrebovať je formička na vykrajovanie vo forme srdiečka.
Suroviny:
- 3-4 zrelé banány
- 1 jablko
- 250ml mlieka (rastlinného mlieka)
- 3 vajíčka
- 2-4PL kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 30ml oleja/roztopeného masla
- ½ prášku do pečiva
- 250g hl. múky
Postup:
- Banány buď roztlačíme vidličkou alebo ako som ja urobila dáme do mixéra a rozmixujeme na kašu.
- Pridáme mlieko a vajíčka ako aj cukor, vanilkový cukor, olej a soľ.
- Následne primiešame múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame mixérom.
- Cesto necháme 15min. odstáť, aby múka pekne nabopnala.
- Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance. A teraz k tomu triku. Formičku na vykrajovanie si pomažeme olejom, vložíme ju na panvicu a nalejeme do nej cesto. Potom keď sa začnú tvoriť bublinky nožíkom jedne prejdeme po strane formičky aby sa z nej cesto odlepilo a formičku vyberieme. Lievanec normálne otočíme naberačkou a necháme ho ešte minútu dopiecť z druhej strany.
- Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnednú.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.