Hľadáte recept na super jednoduchú glazúru pre vašu bábovku, muffiny či tortu? Túto si viete pripraviť za pár minút z marmelády. Ja som použila černicovú, ale samozrejme, že môžete použiť akúkoľvek, je lepšie ak má redšiu konzistenciu. Ak máte len hustejšiu tak ju 20 sekúnd nahrejte v mikrovlnke aby bola tekutejšia.
Suroviny na banánovy chlieb
- 3 zrelé banány (ca. 450g)
- 1 šálka cukru (ja som použila trstinový pre jeho karamelovú arómu)
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 šálka mlieka
- 2 šálky múky
- 1/2 šálky rozpusteného rastlinného tuku/oleja
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- Štipka soli
Suroviny na glazúru
- 150g práškového cukru
- 1/2 čl oleja
- 1PL marmelády
- ca. 3-4PL vody alebo citrónovej štavy
Postup:
- Banánový chlieb si pripravíme podľa základného receptu a necháme vychladnúť.
- Na glazúru si preosejeme práškový cukor do misky.
- Pridáme marmeládu a olej a premiešame.
- Postupne po malých množstvách pridávame vodu alebo citrónovú štavu, až vznikne mierne lepkavá konzistencia.
- Nanesieme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.