Hovädzie španielské vtáčiky

Hovädzie španielské vtáčiky

Ak máte možnosť si zadovážiť kvalitné hovädzie mäso, najlepšie už filetované na tenké filety, tak je tento pokrm na jeho využitie ako stvorený. Tento postup je ako sa pripravoval u nás doma, možno je vaša varianta trochu odlišná ale pre mňa je toto vrchol slávnostného obeda.

Suroviny:

  • 500g hovädzích filetov
  • 2PL horčice
  • soľ, čierne korenie
  • klobása
  • 100g syrových plátov
  • 4ks kyslej uhorky
  • grilovacie korenie
  • 1 cibuľa
  • (vajíčko uvarené na tvrdo)
  • 200ml vody
  • 2PL zemiakového škrobu
  • čerstvé bylinky

Postup:

  • Hovädzie mäso si nakrájame na tenučko, poprípade pomocou tĺčika vypracujeme na tenký filet. Ak máte možnosť, tak aj mesiar vám môže túto robotu prevziať.
  • Následne mäso okoreníme soľou, čiernym korením a grilovacím korením a výdatne potrieme horčicou.
  • Klobásu pokrájame na menšie kusy, syr takisto na pláty a uhorku na šťvrťky. (ak chcete pridať aj vajíčko tak ho rozkrájame na osminy.
  • Následne na koniec každého filetu dáme kus syru, klobásy a uhorky a zarolujeme. Na záver uzavrieme sponai na mäso, prípadne bezfarebnou niťou.
  • Takto zarilované dáme do hrnca opekať na najvyššej teploty spolu s olejom ca 2 minúty na každej strane, aby sa mäsu uzavreli póry.
  • Pridáme cibuľu a vodu a zavreté necháme dusiť do mäkka. Ja som použila tlakový hrniec a nechala dusiť 1,5 hodiny, ak budete mať normálny hrniec, tak sa doba dusenia trochu predĺži.
  • Potom hotové mäso vyberieme a odložíme stranou, spony či niť odstránime a necháme prikryté oddychovať.
  • Výpek si zlejeme cez sítko do hrnca. V troche studenej vody si roztrepeme zemiakový škrob a potom zmes prilejeme k výpeku.
  • Miešame až vznikne hustá omáčka. Tú dochutíme bylinkami podľa chuti.
  • Španielské vtáčiky servírujeme výdatne poliate šťavu, u nás bola ako príloha tradične ryža.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*