lydia argilli_food photography_bratislava_recept_Moja verzia Mac&Cheese

Moja verzia Mac&Cheese

Dostala som chuť na tieto výborné šťavnaté cestoviny, ktoré sú naozaj nenáročné na prípravu, asi preto ich tak v USA obľubujú aj menej zdatné kuchárky. Vďaka veľa syru a omáčky nie su také suché ako bežne zapečené cestoviny.

Jump to Recipe

Moja verzia Mac&Cheese

Recipe by lydia.argilliCourse: Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá, Recepty do 15 minút
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 2Pl múky

  • 2Pl masla

  • 150ml vody alebo vývaru (zeleninový)

  • 150ml mlieka/ sladkej smotany

  • 150g tvrdého syru

  • Cestoviny + voda + soľ

Postup

  • Cestoviny uvarte v osolenej vode do mäkka. Vodu sceďte a trochu vody z cestovín odložte bokom.
    Na panvici rozohrejte 2 PL masla s trochou oleja. Pridajte 2 Pl múky a urobte svetlú zápražku.
  • Pridajte 1 šálku mlieka a dobre premiešajte (najlepšie mimo ohňa), aby v omáčke neboli hrudky. Potom pridajte vodu alebo vývar na cestoviny a za stáleho miešania nechajte na sporáku zovrieť.
  • Dochutíme čiernym korením a 1 lyžičkou sušenej horčice (kto nemá, vynechá), ako aj chilli podľa chuti. Nepridávajte soľ!!! – Voda na cestoviny je už slaná. Nechajte variť za stáleho miešania, kým sa nevytvorí krémová omáčka.
  • Medzitým nastrúhame 150 g tvrdého syra. V Amerike sa používa syr čedar, ktorý dodá jedlu krásnu farbu. Môžete ho však nahradiť aj syrom gouda alebo ementál. 2/3 syra vložte do omáčky a miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Potom zmiešajte s cestovinami a nalejte do vymastenej zapekacej misy. Posypte zvyšným syrom a pečte pri 200 °C, kým syr neroztopí (15-20 minút).
  • Najlepšie chutia ešte horúce. Cestoviny môžete obmieňať podľa chuti, napríklad pridaním brokolice alebo hrášku.

e-kniha recepty bezmasite slane recepis

Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.

Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.

Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*