Tieto donuty si pripravíte skutočne jednoducho a bez fritovania. Budete ale potrebovať na ne plech s formou donutov. Ak máte doma deti, tak sa oplatí taký zadovážiť, deti tieto donuty zbožňujú a to nielen na detských oslavách. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky mäkkého masla
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 1/2 šálky cukru
- citrónová kôra
- 1/2čl prášku do pečiva
- 1 šálka hladkej múky
- 1 vanilkový pudingový prášok
Postup:
- Začneme vajíčkami ktoré vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme maslo a opäť prešľaháme.
- Následne pridáme smotanu, pudingový prášok, prášok do pečiva ako aj citrónovú kôru a na záver pridáme múku.
- Vypracujeme hladké, trochu tekutejšie cesto. To dáme do cukrárenskej špičky.
- Ak treba, tak pomastíme plech na donuty a potom nanášame cesto do každého kruhu asi do 2/3.
- Dáme piecť pri 180C na ca. 20 minút. Z formy vyberieme až keď je cesto úplne vychladnuté.
- Kdo chce môže ozdobiť donuty roztopenou čokoládou a mini marshmalow.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.