Jednoduchá čokoládová torta s bielou plnkou- hrnčekový recept

Jednoduchá čokoládová torta s bielou plnkou- hrnčekový recept

Keď má narodeniny môj syn je voľba torty vždy jednoduchá, žiadne ovocie, žiadna želatína a veľa čokolády :). Takúto objednávku od neho dostávam každý rok. Tentoraz som ako plnku zvolila super rýchlu plnku z praliniek – čierneho princa, pričom som zvolila čierneho princa obaleného v bielej čokláde.

Suroviny na cesto

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja (napr. slnečnicový)
  • 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
  • 1/2 šálky kakaa
  • 1 šálka hl. múky
  • 1 čokoláda (100g) posekaná na drobno

Suroviny na plnku:

  • 10 praliniek čierny princ
  • 1 balenie šľahačkovej smotany
  • 1 stužovač smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g mascarpone syru

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Následne pridáme mlieko, múku a kakao ako aj prášok do pečiva. Vypracujeme vláčne cesto.
  • Nádobu na pečenie vymastíme (moja má rozmer 25x25cm) alebo vyložíme papierom na pečenie a cesto do formy nalejeme.
  • Čokoládu posekáme na menšie kusy a posypeme nimi cesto.
  • Potom ho necháme piecť pri 160C po dobu ca. 40 minút.
  • Zatiaľ, čo sa pečie si pripravíme plnku. Presný postup nájdete tu- Najrýchlejšia tortová plnka z čierneho princa – recepis.sk – denne nové recepty pre celú rodinu
  • Cesto po upečení necháme vychladnúť a potom ho rozrežeme na polvičku.
  • Spodnú časť cesta pomažeme 1/2 plnky a zaťažíme vrchným cestom. Zvyšnú plnku potom nanesieme na vrch ale aj na strany torty a zahladíme ju do hladka.
  • Tortu necháme aspoň 2 hodiny v chlade oddychovať. Na záver ozdobíme podľa chuti. Kedže bol Haloween u nás vyhrala ozdoba čokládou a keksíkmi z ktorých som vyrobila pavučinu a pavúčikov ale samozrejme, že možno zvoliť akúkoľvek ozdobu – ovocie, drobné kvietky…

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*