Kel je výborne trvácna potravina, ktorá sa hodí na prípravu polievok, ako príloha alebo aj vo forme prívarku chutí výborne. Keďže ja som prívarkový typ, práve tento druh prípravy si v zimných mesiacoch vychutnávam.
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 1/2 kelu
- soľ, čierne korenie, kmín, červená paprika
- 2Pl múky
- Voda
- 100ml šľahačkovej smotany
- Párky alebo klobása
Postup:
- Cibuľku popražíme na oleji do zlatista.
- Kel pokrájame na tenké prúžky, poprípadne ho postrúhame strúhadlom na uhorky.
- K cibuľke pridáme kel a zalejeme vodou, tak aby dosahovala k okraju kelu.
- Osolíme, pridáme čierne korenie, kmín a papriku a prijryté necháme dusiť 25 minút.
- Potom pridáme na drobno pokrájaný párok alebo klobásu.
- Múku rozmiešame v troche studenej vody a cez sítko nalejeme do prívarku aby sme zachytili prípadne hrudky. Prilejeme smotanu
- Za miešania necháme zovrieť, potom odstavíme z ohňa.
Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?
Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.
Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.