Kel je výborne trvácna potravina, ktorá sa hodí na prípravu polievok, ako príloha alebo aj vo forme prívarku chutí výborne. Keďže ja som prívarkový typ, práve tento druh prípravy si v zimných mesiacoch vychutnávam.

Suroviny:
- 1 cibuľa
- 1/2 kelu
- soľ, čierne korenie, kmín, červená paprika
- 2Pl múky
- Voda
- 100ml šľahačkovej smotany
- Párky alebo klobása
Postup:
- Cibuľku popražíme na oleji do zlatista.
- Kel pokrájame na tenké prúžky, poprípadne ho postrúhame strúhadlom na uhorky.
- K cibuľke pridáme kel a zalejeme vodou, tak aby dosahovala k okraju kelu.
- Osolíme, pridáme čierne korenie, kmín a papriku a prijryté necháme dusiť 25 minút.
- Potom pridáme na drobno pokrájaný párok alebo klobásu.
- Múku rozmiešame v troche studenej vody a cez sítko nalejeme do prívarku aby sme zachytili prípadne hrudky. Prilejeme smotanu
- Za miešania necháme zovrieť, potom odstavíme z ohňa.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: