Čokoláda a figy spolu skvelo pasujú a to nielen farebne ale aj chuťovo. Ak patríte k tým, čo figy obľubujú, tak si nenechajte újsť príležitosť na tento skvelý jesenný dezert.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 150g kr. Cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- 160g hl.múky
- 40g kakaa
- 100ml oleja
- 100ml vody
Ostatné suroviny:
- 300g mascarpone syru alebo jemného krémovitého syru
- 200ml mlieka
- 1 puding šľahaný za studena s čokládovou príchuťou
- 1 stužovač šľahačky
- 2ks vanilkový cukor
- 2PL nutelly
- 100ml šľahačkovej smotany
- 100g tmavej čoklády
- 500g zrelých fíg
- Postup
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šlaháme.
- Potom pridáme suché komponenty- múku, kakao, prášok do pečiva a dobre premiešame. Následne pridáme vodu a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto vylejeme do kruhovej tortovej vymastenej formy na pečenie (priemer 24 alebo 26cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 160°C pokiaľ nezačne piškóta voniať (ca 40min.).
- Potom vyberieme upečené cesto a necháme ho vychladnúť. Keď je korpus studený, prekrojíme ho pozdĺžne na 3 diely.
- Na plnku najskôr vyšľaháme mlieko so pudingom za studena a vanilkovým cukrom ako aj stužovačom šlahačky do tuha. Pridáme mascarpone a nutellu dobre premiešame.
- 1/3 plnky nanesieme na spodný korpus a naňho položíme druhé cesto. Toto zopakujeme aj z tretím dielom a aj ten potrieme po povrchu zvyšnou plnkou.
- Na záver si vyrobíme polevu. Na to zohrejeme šľahačkovú smotanu (nesmie zovrieť len sa nahriať), pridáme na malé kúsky pokrájanú čokoládu a dobre premiešame, až pokiaľ vznikne hladká tekutá poleva. Tú pomocou lyžičky nanesieme na vrch torty a rozotrieme.
- Tortu necháme najlepšie niekoľko hodín v chlade stuhnúť.
- Figy si pokrájame na plátky a tieto priložíme po stranách torty. Zvyšné figy pokrájame na mesiačiky a ozdobíme nimi vrch torty.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.