Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Maková štvorposchodová torta s mascarpone krémom

Maková štvorposchodová torta s mascarpone krémom

Chutná kombinácia maku a jemnej mascarpone plnky, taká je táto jemná nadýchaná maková torta.

Potrebujete na cesto:

  • 1 šálka (1 šálka – 250ml) pomletého maku
  • 5 vajíčok
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1 šálky hl. múky
  • 1/2 šáky mlieka
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 šálky mlieka

Na plnku potrebujete:

  • 1 balenie šľahačkovej smotany
  • 1/2 šálky pr. cukru
  • 1 balenie (250g) mascparone syru
  • 1 jahodová marmeláda
  • celý mak na ozdobu

Postup:

  • Bielka vyšľaháme do tuhej peny, odložíme bokom.
  • Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Následne k cesto pridáme múku, mak, prášok do pečiva, ako aj mlieko a všetko vypracujeme do hladkého cesta. Na záver primiešame bielkový sneh.
  • Cesto nanesieme do 2 vymastených kruhových foriem (priemer 24cm) a necháme v predhriatej rúre pri 160C piecť ca. 40min.
  • Násled ne cesto necháme vychladnúť a potom každý prekrojíme na 2 diely, takže nám vzniknú 4 pláty.
  • Počas chladenia si pripravíme plnku. Na to najskôr vo vysokej nádobe vyšľaháme šľahačku v do pevnej šľahačky.
  • Pridáme krémovitý syr a cukor a všetko spolu premiešame. Na záver primiešame trochu nepomletého maku.
  • Okolo spodnej časti korpusu umiestnime cukrárenskú obruč. Na cesto časť plnky, zaťažíme 2 plátom. Na ten nanesieme marmeládu a plnku, potom dáme ďaľšie cesto a opäť časť plnky a zaťažíme ju posledným plátom korpusu.
  • Naň nanesieme zvyšok plnky a necháme tortu 2hodiny v chlade odpočívať.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*