Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_ Jednoduché plundrované pagáče

Jednoduché plundrované pagáče

Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova ako po masle 🙂

pagace

Suroviny na cesto:

  • 500g hl. múky
  • 200g masla izbovej teploty (mäkké)
  • 1/2 čerstvé droždie (20g)
  • 1Pl kr.cukru (na aktivovanie droždia)
  • 1 vajíčko +1 bielok (žĺtko ponechať na potretie)
  • mlieko (ca. 200ml)

Postup:

  • Droždie zmiešame s cukrom a nechať 10min. postáť pokiaľ sa vytvorí kvások.
  • Potom zmiešame múku so soľou, bielkom, vajíčkom a kváskom a necháme aspoň 10.min. spolu miesiť.
  • Cesto dáme do uzavretej nádoby kysnúť.
  • Po pol hodine kysnutia cesto vygúľame a potrieme ho 1/4 masla po celej ploche. Preložíme cesto zo všetkých strán smerom do stredu ako keby sme robili obálku a prikryté necháme 20 minút oddychovať. Toto zopakujeme ešte 3 krát. Vždy cesto vyroľujeme, potrieme maslom a potom opäť vyrobíme obálku a necháme oddychovať.
  • Na záver cesto rozgúľame na ce. 0,5cm hrúbku a vykrojíme z cesta krúžky.
  • Potom pagáče položíme na plech, potrieme ich žĺtkom a posypať podľa chute syrom alebo sézamom či racsou a pod.
  • Pečieme pri 200°c do zlatista (ca. 20min).

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*