Najlahodnejší tvarohový hrnčekový koláč

Najlahodnejší tvarohový hrnčekový koláč

Tento koláč je vyrobený na spôsob jednej ruskej špeciality, ktorú poznám pod menom Zupfkuchen. Je to v podstate cheesecke ktorého špecifikum sú ale tie malé akokeby fliačky na povrchu. Ja som ho pripravila aj v kombinácii s ovocím, ale môžete zvoliť aj verziu bez ovocia. Mne sa veľmi hodili chuťovo nektarinky, ale takisto výborné by boli broskyne či marhule. Moja šálka mala 250ml. Na prípravu použijete celé maslo, 2/3 pôju do plnky a 1/2 do tmavého cesta. Pozor na rôzne konzistencie masla.

Suroviny na tmavé cesto

  • 1/3 masla izbovej teploty (50g)
  • 1 šálka hl. múky
  • 1/2 šálky pr. cukru
  • 1 balenie tmavého pudingového prášku
  • 1 vajíčko

Suroviny na tvarohové cesto

  • 4 menšie alebo 3 väčšie vajíčka
  • 2 balenia hladkého tvarohu (500g)
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 1/2 šálky pr. cukru
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 1 šálka roztopného masla (200g)
  • (ovocie podľa chuti – napr. 4 nektatrinky)

Postup:

  • Začneme prípravou tmavého cesta. Na to do misky dáme múku, pudingový prášok, maslo, vajíčko a cukor a rukami vypracujeme hladké cesto.
  • 2/3 cesta si ponecháme a zvyšok zabalíme do potravinovej formy a dáme do mrazničky na 10 minút.
  • To cesto, čo sme ponechali vygúľame na veľkosť tortovej formy (moja mala 26cm) a potom ho vložíme do formy tak, aby vznikli ca. 1 cm vysoké okraje.
  • Následne si pripravíme tvarohové cesto. Na to zmiešame tvaroh s cukrom a pudingovým práškom.
  • Pridáme takisto maslo a vanilkový cukor Cesto nalejeme na tmavé cesto a na vrch pridáme ovocie.
  • Zo zvyšného tmavého cesta odtrhneme malé kúsky a tie dáme na vrch tvarohovej vrstvy.
  • Necháme piecť pri 180C ca. 30 minút zakryté a ešte 15 minút odokrytý.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*