Tento koláč je vyrobený na spôsob jednej ruskej špeciality, ktorú poznám pod menom Zupfkuchen. Je to v podstate cheesecke ktorého špecifikum sú ale tie malé akokeby fliačky na povrchu. Ja som ho pripravila aj v kombinácii s ovocím, ale môžete zvoliť aj verziu bez ovocia. Mne sa veľmi hodili chuťovo nektarinky, ale takisto výborné by boli broskyne či marhule. Moja šálka mala 250ml. Na prípravu použijete celé maslo, 2/3 pôju do plnky a 1/2 do tmavého cesta. Pozor na rôzne konzistencie masla.
Suroviny na tmavé cesto
- 1/3 masla izbovej teploty (50g)
- 1 šálka hl. múky
- 1/2 šálky pr. cukru
- 1 balenie tmavého pudingového prášku
- 1 vajíčko
Suroviny na tvarohové cesto
- 4 menšie alebo 3 väčšie vajíčka
- 2 balenia hladkého tvarohu (500g)
- 2 balenia vanilkového cukru
- 1/2 šálky pr. cukru
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 1 šálka roztopného masla (200g)
- (ovocie podľa chuti – napr. 4 nektatrinky)
Postup:
- Začneme prípravou tmavého cesta. Na to do misky dáme múku, pudingový prášok, maslo, vajíčko a cukor a rukami vypracujeme hladké cesto.
- 2/3 cesta si ponecháme a zvyšok zabalíme do potravinovej formy a dáme do mrazničky na 10 minút.
- To cesto, čo sme ponechali vygúľame na veľkosť tortovej formy (moja mala 26cm) a potom ho vložíme do formy tak, aby vznikli ca. 1 cm vysoké okraje.
- Následne si pripravíme tvarohové cesto. Na to zmiešame tvaroh s cukrom a pudingovým práškom.
- Pridáme takisto maslo a vanilkový cukor Cesto nalejeme na tmavé cesto a na vrch pridáme ovocie.
- Zo zvyšného tmavého cesta odtrhneme malé kúsky a tie dáme na vrch tvarohovej vrstvy.
- Necháme piecť pri 180C ca. 30 minút zakryté a ešte 15 minút odokrytý.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.