Slávnostná bábovka

Ste začiatočníkom v kuchyni alebo proste nemáte pocit, že sa vám pri pečení darí, napriek tomu by ste chceli pripraviť niečo, čo vyzerá pekne a slávnostne. Táto bábovka je potom skvelá voľba. Je to síce ‘iba’ bábovka, ale prerezená na vrstvy a s chutnou plnkou sa zmení na slávnostný koláč.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 150g hl.múky
  • 40g pudingového prášku
  • 100ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • 100ml oleja
  • Štipka soli

Na plnku:

  • 150g mascarpone
  • 50g pr. cukru
  • 50g masla izbovej teploty
  • 1 vanilkový cukor
  • 200g čerešní alebo kompótu
  • 150ml vody alebo kompótovej šťavy
  • 4PL kr. cukru
  • 1 balenie vanilkového pudingu + 2PL studenej vody

Postup

  • Žĺtka oddelíme od bielkov.
  • Bielka vyšlaháme spolu so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme ich stranou.
  • Potom žĺtka vyšlaháme s cukrom do penista. Počas šlahania postupne pridávme olej a ten tiež dobre prešlaháme aby všetko dostalo krémovitú konzistenciu.
  • Pridáme tiež vanilkový cukor a vodu ako aj suché komponenty- pudingový prášok, múku a prášok na pečenie.
  • Keď sa všetko dobre prepojí tak pomalými pohybami primiešame bielkový sneh.
  • Bábovka by sa mala ako všetky piškótové cesta dávať do predhriatej rúry.
  • Potom ju necháme piecť pri 160°C ca. 40minút do zlatista.
  • Na testovanie, či už je hotová najlepšie zapichnúť do cesta špáratko a keď na ňom neostanú žiadne zbytky cesta, tak už je cesto hotové.
  • Pred vyklopením z formy necháme bábovku kompletne vychladnúť, inak sa môže stať, že sa cesto poškodí.
  • Na plnku vyšľaháme maslo s cukrom a potom postupne pridávame mascarpone a vanilkovým cukor.
  • Čerešne dáme do hrnca s vodou/vývarom z kompótu, pridáme cukor a necháme zovrieť.
  • V 2 lyžičkách vody rozmiešame pudingový prášok a pridáme ho k čerešňam. Uvaríme hustú plnku a necháme vychladnúť.
  • Bábovku rozkrojíme dvakrát aby vznikli 3 diely. Potom pomažeme polkou mascarpone krému, nanesieme časť čerešňovej zmesi a opäť zopakujeme aj s druhou vrstvou.
  • Pred nakrojením necháme aspoň 2 hodiny stáť v chlade

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*