Ste začiatočníkom v kuchyni alebo proste nemáte pocit, že sa vám pri pečení darí, napriek tomu by ste chceli pripraviť niečo, čo vyzerá pekne a slávnostne. Táto bábovka je potom skvelá voľba. Je to síce ‘iba’ bábovka, ale prerezená na vrstvy a s chutnou plnkou sa zmení na slávnostný koláč.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 150g kr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ prášku do pečiva
- 150g hl.múky
- 40g pudingového prášku
- 100ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
- 100ml oleja
- Štipka soli
Na plnku:
- 150g mascarpone
- 50g pr. cukru
- 50g masla izbovej teploty
- 1 vanilkový cukor
- 200g čerešní alebo kompótu
- 150ml vody alebo kompótovej šťavy
- 4PL kr. cukru
- 1 balenie vanilkového pudingu + 2PL studenej vody
Postup
- Žĺtka oddelíme od bielkov.
- Bielka vyšlaháme spolu so štipkou soli do tuhého snehu a odložíme ich stranou.
- Potom žĺtka vyšlaháme s cukrom do penista. Počas šlahania postupne pridávme olej a ten tiež dobre prešlaháme aby všetko dostalo krémovitú konzistenciu.
- Pridáme tiež vanilkový cukor a vodu ako aj suché komponenty- pudingový prášok, múku a prášok na pečenie.
- Keď sa všetko dobre prepojí tak pomalými pohybami primiešame bielkový sneh.
- Bábovka by sa mala ako všetky piškótové cesta dávať do predhriatej rúry.
- Potom ju necháme piecť pri 160°C ca. 40minút do zlatista.
- Na testovanie, či už je hotová najlepšie zapichnúť do cesta špáratko a keď na ňom neostanú žiadne zbytky cesta, tak už je cesto hotové.
- Pred vyklopením z formy necháme bábovku kompletne vychladnúť, inak sa môže stať, že sa cesto poškodí.
- Na plnku vyšľaháme maslo s cukrom a potom postupne pridávame mascarpone a vanilkovým cukor.
- Čerešne dáme do hrnca s vodou/vývarom z kompótu, pridáme cukor a necháme zovrieť.
- V 2 lyžičkách vody rozmiešame pudingový prášok a pridáme ho k čerešňam. Uvaríme hustú plnku a necháme vychladnúť.
- Bábovku rozkrojíme dvakrát aby vznikli 3 diely. Potom pomažeme polkou mascarpone krému, nanesieme časť čerešňovej zmesi a opäť zopakujeme aj s druhou vrstvou.
- Pred nakrojením necháme aspoň 2 hodiny stáť v chlade
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.