Keby mi niekdo voľakedy povedal, že mi bude chutiť pohánka, asi by som ho vysmiala. Už len tá vôňa mi bolo odpudzujúca. Dnes sa jej neviem dojesť. Aj tak sa môžu meniť ľuďom chute.
Na prípravu pohánky
- 100g pohánky
- 150ml vody alebo vývaru
- Soľ, čierne korenie
Suroviny na omáčku
- 1 cibuľa
- 1 cesnak
- 1 konzerva rajčín
- 1 balenie mozarella syru
- soľ, čierne korenie, 1 kocka cukru
- bylinky podľa chuti – tymián, bazalka
- 1čl sladkej papriky
- 100ml sladkej smotany
Postup:
- Pohánku krátko opláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme podľa základného receptu.
- Na panvici opražíme cibuľku až dostane mierne zlatistú farbu.
- Pridáme pretlačený cesnak a rovno tiež konzervu rajčín. Samozrejme, že môžete použiť namiesto aj 1/2kg čerstvých rajčín, tie ale musíte najskôr ošúpať a pokrájať na drobno.
- Ochutíme soľou, 1 malou kockou cukru, čiernym korením a pridáme bylinky podľa chuti. Ja zvyknem dávať sušený tymián a oregáno ale samozrejme aj iné bylinky ako bazalka chutia skvelo. Takisto pridáme papriku, buď sladkú, alebo kdo má rád štipľavú.
- Takto pripravené necháme na strednej teplote variť 10-15 minút, až sa začnú rajčiny rozpadávať.
- Mozarellu pokrájame na kocky a pridáme k rajčinám. Povaríme ešte 5 minút a potom ponorným mixérom všetko rozmixujeme na jemnú omáčku.
Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.
Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.
Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.