Táto kombinácia sa mi akosi hodí do leta, vysokých teplót a takým tým ľahkým dezertom, ktoré chutia aj pri horúcom počasí. A višne či čerešňe, to sú moje. Či už čerstvé, alebo zavárané či mrazené, určite ich nájdete u mňa doma práve pre takéto skvelé dezerty v zásobe.
Suroviny:
- 1 balenie maslových keksíkov (150g)
- 50g masla izbovej teploty
- 4PL kr. cukru
- 100ml šľahačkovej smotany
- 4Pl pr. cukru
- 200ml šľahačkovej smotany
- 200g tmavej čokolády
- 250ml jemného krémovitého syru alebo tvarohu
- 50g pr. cukru
- 1 balenie želatíny + 3Pl vody
- 1 vanilkový cukor
Postup:
- Začneme korpusom. Na to dáme maslové keksy do veľkého sáčku čo sa dá uzavrieť a valčekom na cesto ich rozmrvíme na jemno. ALternatívne môžete nechať keksy posekať aj v kuchynskom robote na jemno. Dáme do misky.
- Pridáme tiež maslo a práškový cukor. Rukamy vypracujeme lepivé cesto, ktoré natlačíme do tortovej formy alebo formy na tarte (24 alebo 26cm). Pritom rukamy tvarujeme cesto tak, aby sa dostalo aj na okraje formy. Dáme na 30 minút chladiť do chladničky.
- Želatínu dáme do hrnca s troškou vody a potom hrniec kratučko (30sek) nahrejeme. Miešame, až sa želatína roztopí.
- Jemný krémovitý syr alebo tvaroh zmiešame s cukrom a vanilovým cukrom a pridáme želatínu. Dobre rozmiešame a nalejeme na stuhnuté cesto. Necháme chladiť aspoň 2 hodiny.
- Na záver už len dáme krátko variť višne spolu s vodou, cukrom a tortovým želé.
- Zmes nanesieme na vrch stuhnutého cheesecaku.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.