Táto čisto zelená pochúťka chutí výborne najmä čerstvo servírovaná. Na risotto odporúčam použiť špeciálnu risottovú ryžu, ktorá má veľký podiel škrobu. Vďaka tomu získa risotto potom krásnu krémovitosť. Z tohto dôvodu aj škrob z ryži nevymývame, lebo je žiadaný.
Suroviny:
- 2 menšie cukety
- 1 šálka rizoto ryže
- 1 cibuľa
- 5 šálok vývaru (napríklad zeleninový)
- 2 PL masla
- 50g postrúhaného syru (paremzán, gouda.. na aký máte chuť)
- olej
- 1 šálka baby špenátu
- soľ, čierne korenie
- 1čl citrónovej šťavy
Postup:
- Cuketu si ošistíme, postrúhame na jemno a osolíme. Necháme stáť.
- V hrnci si na troche oleja opražíme cibuľku pokrájanú na drobno do zlatista.
- Pridáme ryžu (túto neumyjeme!).
- Zalejeme 2 naberačkami vývaru a najnižšom stupni varíme 5-10 minút až sa vývar vsiakne do ryži.
- Potom opäť prilejeme vývar a tento postup opakujeme až je ryža mäkká a vývar spotrebovaný. To trvá ca. 40 minút.
- Cuketu dáme do sítka a zbavíme ju šťavy.
- Na záver pridáme k ryži cuketu, postrúhaný syr (parmezán) ako aj maslo a trochu citrónovej šťavy. Takisto pridáme listy špenátu v celku.
- Dobre premiešame ale už ďalej nevaríme. Ak treba dochutíme soľou prípadne čiernym korením.
- Servírujeme ešte horúce posypané syrom či pokvapkané olivovým olejom.
Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.
Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.
Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.
Už ste varili risotto?
O tom, ako pripraviť správne risotto, krok za krokom sa dozviete aj v mojom kurze varenia o prílohách, ktorý bude čoskoro dostupný na mojej stránke.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.