Asi už každý z vás riešil doma dilemu, keď sa chystal ísť variť či piecť a chýbala mu potravina ako múka či olej. Pritom sú potraviny, ktoré sú samozrejme málo trvanlivé a tak ich musíme kupovať čerstvé, ale veľmi veľa potravín patrí do tej druhej skupiny – teda vysoko trvanlivých potravín, ktoré dobre uskladnené (v suchu, pri izbovej teplote, nie na slnku a podľa možností v uzatváratelnej nádobe) dokážu vydržať v špajzi týždne či celé mesiace.
Prečo sa ich oplatí mať doma?
- Za prvé si tak zredukujete čas strávený na nákupoch – sústredíte sa najmä na čerstvé potraviny a trvanlivé kúpite len v intervaloch – napríklad každé 3 mesiace si doplníte zásoby.
- Takisto si pri varení nemusíte vždy naplánovať aj čas na výbeh do obchodu, lebo vám potravina chýba- proste máte túto už po ruke.
- A v neposlednom rade sú to potraviny, ktoré proste môžete uskladňovať bez rizika, že sa vám pokazia a tak vám budú vždy po ruke, aj napríklad keď dojdu čerstvé potraviny alebo vy práve nebudete mať nápad, že čo navariť.
Aké potraviny sa oplatí mať doma?
Od múky, strukovín, olejov, cestovín, octa až po ryžu či korenia, je naozaj mimoriadne praktické mať isté zásoby vždy doma a po ruke.
Ja vám ponúkam zoznam potravín, ktoré zvyknem mať ja doma, lebo sa mi osvedčili ako nielen užitočné ale aj mimoriadne praktické na každodenné varenie. Samozrejme je listina len orientačná, ak ste nikdy ešte nevarili šošovicu, tak nemá zmysel ju skladovať doma. Takže sa musíte v prvom rade orientovať podľa vlastnej kuchyne a receptov, ktoré pripravujete. Dúfam, že vám moja listina pomôže.
Stačí keď mi vyplníte v tomto formulári vašu emailovú adresu a ja vám listinu pošlem obratom.
Ako ušetriť čas pri varení?
Ak sa takisto chcete inšpirovať témou efektívne varenie, nezabudnite si vypočuť tento podcast, v ktorom sa dozviete 16 skvelých a konkrétnych tipov ako variť efektívne pre vašu rodinu a ušetriť tak čas, ktorý môžete investovať pre vás.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Pingback: Čo ja zas navarím? S týmito 4 radami už to nebude pre vás dilema - recepis.sk - denne nové recepty pre celú rodinu
Pingback: Epizóda 19- Čo ja zas navarím? - MamaTalks.sk