Tradičná ruská polievka Rasolnik

Túto fantastickú polievku som mala možnosť vyskúšať prednedávnom a nevedela som sa jej dojesť. Jej chuť je jemné kyslá. Nezvyčajne sa v polievke pridávajú kyslé uhorky ako aj šťava z kyslých uhoriek. To jej dodáva jej špecifickú chuť.

Suroviny:

  • 400g hovädzieho mäsa na polievku (kosti aj mäso)
  • 1 cibuľa
  • 1 cesnak
  • 2 mrkvy (postrúhané)
  • 1 konzerva rajčín
  • za 1 kávovú šálku krúp
  • 1 kávová šálka uhorkovej šťavy
  • 2 zavárané uhorky
  • kôpor
  • 1,5l vody

Postup:

  • Hovädzie kosti aj s mäsom zalejeme vodou, osolíme a necháme variť v tlakovom hrnci 1,5 hodiny.
  • Potom vývar zlejeme a mäso oberieme z kostí a odložíme stranou.
  • Na oleji dáme opekať cibuľu a cesnak pokrájanú na drobno.
  • Medzitý si očistíme mrkvu, červenú papriku a zemiaky. Pokrájame na drobno.
  • Zeleninu pridáme k cibuli a dáme krátko opekať. Potom zalejeme 1,5l vývarom a pridáme soľ, čierne korenie, bobkový list a necháme variť 20 minút.
  • Následne pridáme rajčiny a krúpy a varíme ďaľších 30 minút.
  • Na záver pridáme mäso z vývaru, pokrájame zavárané uhorky na drobno ako aj kôpor a spolu s uhorkovou šťavou pridáme k polievke.
  • Už len dochutíme a môžeme servirovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*