Výhoda týchto rezov je nielen rýchla príprava bez pečenia ale tiež ich možno servírovať chladené, čo je práve pri letných mesiacoch výhodou. Ja osobne používam klasické maslové keksíky (celozrnné) ale ak použijete napríklad Marína keksy alebo kakaové, tak môžete dodať týmto rezom novú nôtu. Môj plech mal 20x15cm.
Suroviny:
- 1 balenie maslových keksov (Bebe)
- 1 konzerva salka
- 1 šľahačková smotana
- 1 stužovač šľahačky
- 6 PL pr. cukru
- 50g masla izbovej teploty
- 1 vanilkový cukor
Postup:
- Začneme prípravou plnky. Na to vyšľaháme najskôr šľahačkovú smotanu s cukrom a stužovačom do tuhej peny.
- Primiešame maslo ako aj Salko. Na záver pridáme vanilkový cukor.
- Začneme vrstviť. Na spodok formy dáme maslové keksy, na to nalejeme časť plnky.
- Opäť nasledujú kesky a plnka a na záver tretia vrstva keksov a plnky.
- 4 keksy si odložte stranou a rozmrvte ich na jemné omrkvinky.
- Nimi posyte povrch rezov.
- Takto pripravené ich necháme cez noc oddychovať v chlade. To dlhšie čakanie je dôležité. Kekšíky sa musia plnkou nasiaknúť.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.