Zemiakové šaláty veľmi obľubujem, najmä však netradičné. Medzi takéto patrí aj tento šalát bez majonézy, ku ktorému ma inšpirovala moja teta. Keď som ho po prvýkrát u nej jedla, hneď som vedela, že bude u nás doma častejšie figurovať na jedálenskom lístku.
Suroviny:
- 1kg zemiakov
- 8ks zaváraných uhoriek
- 1 červená cibuľa + 2 jarné cibuľky
- šalát (hlávkový alebo romana) – 1/2 hlávky
- červená kapusta – 1/4 hlávky
- 6PL oleja
- 1 paprika kápia
- 4PL šťavy z uhoriek
- 1 malá konzerva kukurice
- soľ, čierne korenie, sušené čili
- čerstvá petržlenová vňať alebo kôpor
Postup:
- 1kg zemiakov uvaríme v šupke do mäkka. Necháme vychladnúť, potom ošúpeme a pokrájame na tenké plátky.
- Zatiaľ čo sa varia zemiaky, pripravíme si zeleninu. Na drobné pásky pokrájame šalát, červenú kapustu a papriku ako aj kuchynskú cibuľu a 2 jarné cibuľky.
- Vňať/kôpor posekáme na jemno.
- Okrem toho pokrájame na plátky kyslé uhorky a zlejeme vodu z konzervy zaváranej kukurice.
- Zeleninu pridáme k zemiakom, osolíme, ochutíme čiernym korením a čili a premiešame.
- Na marinádu zmiešame olej (olivový/slnečnicový) spolu s 4PL šťavy z uhoriek, soľou, čierným korením a bylinkami (petržlén či kôpor).
- Marinádu nalejeme na šalát, pomiešame a necháme aspoň 1/2 pred servírovaním šalát stáť, aby sa spojili chute.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.